Nieuws

Nieuws

29 MAART 2019

05 APRIL 2019

04 JUNI 2019

06 JUNI 2019

Leerlingen VTI enige Belgen op WK telegeleide auto's

Het VTI van Roeselare mag als eerste en enige Belgische school naar het Hydrogen Horizon Automotive Challenge (H2AC) in Praag. Dat is het wereldkampioenschap voor telegeleide wagens op waterstof. Vier leerlingen bouwden hun eigen wagen.

In het kader van nieuwe technologieën rond duurzame energie startte het VTI van Roeselare twee maanden geleden met een project rond waterstof als energiebron. Daarmee willen ze inspelen op het klimaatthema ...

Deelname aan kampioenschap van Nederland

Als enige Belgische ploeg nam VTI Roeselare deel aan het kampioenschap van Nederland. Het deelnemersveld bestond uit 14 ploegen. Voor ons de vuurproef. 7 ploegen reden de race volledig uit, wij eindigden als 6de met een standaardwagen. 

Deelname aan het WK te Praag

Na hun deelname aan het kampioenschap van Nederland voor telegeleide wagentjes op waterstof vertrekken Tim Kerkhof, Bernard Van Damme, Jary Deketelaere en Michiel Seys -vier leerlingen van het vijfde jaar Autotechnieken van het VTI Roeselare- woensdagavond naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Daar nemen ze deel aan het WK Hydrogen Horizon Automotive Challenge. “ Van de veertien deelnemende scholen, dertien uit Nederland en wij als enige school uit België, konden maar zeven scholen de endurance uitrijden tijdens het Nederlands kampioenschap”, vertelt begeleidend leerkracht Johnny Corteel. “De race in Assen was een ware uitdaging en technische problemen bleven niet uit. Maar dankzij een goeie spirit tussen leerlingen en begeleidende leerkrachten slaagden we erin de zes uur durende race nipt uit te rijden.” Team ‘VTIR@omic1’ verzilverde zo een deelname aan het WK te Praag van 6 tot en met 8 juni. Het team is pas dit jaar van start gegaan, maar heeft ambitie. Al is dat vooral op lange termijn. “Met de tot nu toe opgedane kennis en ervaringzijn we ons aan het klaarstomen voor het WK. Dat is geen sinecure als je weet dat concurrerende ploegen een pak meer ervaring en technische voorsprong hebben. We nemen het straks tegen 17 studententeams uit Rusland, Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk en Tsjechië zelf. We willen er voluit voor gaan en stap voor stap progressie maken. Momenteel proberen we ons voertuig technisch beter te maken zodat gekende technische struikelblokken worden geëlimineerd. We werken hierbij met een langetermijnvisie die we jaar na jaar willen bereiken.”

Eerste deelname 13de plaats

Als eerstejaarsteam behaalden we een 13de plaats van de 19 deelnemers. Lees hier het volledige verslag.

VTI ROESELARE

Leenstraat 32

8800 ROESELARE

QUICK LINKS

HOME                AUTO

TEAM                 CONTACT

NIEUWS             SPONSORS